Badminton Vereniging Almere

Competitie & toernooien

Jeugd- en seniorencompetitie

Met ruim 25 teams is BVA al jarenlang hofleverancier aan de regio Noord Holland voor wat het leveren betreft van jeugd- en seniorenteams. Zowel bij de jeugd als bij de senioren zijn diverse teams van BVA de afgelopen seizoenen kampioen van Nederland geworden.

Naast deze teams doet er een tiental teams mee aan de landelijke competitie. En één van deze teams, ons vlaggenschip Qontent Almere, team 1, speelt al sinds het seizoen 2003/2004 in de eredivisie van het Nederlandse badminton. Ons tweede team, Carlton Almere 2 is in het seizoen 2009/2010 kampioen geworden van de eerste divisie en het derde team, Carlton Almere 3 promoveerde in het seizoen 2011/2012 naar de eerste divisie.

Eredivisievereniging

Qontent Almere was jarenlang een keurige middenmoter in de eredivisie, in feite 'the best of the rest', maar in het seizoen 2011/2012 werden voor het eerst de play-offs gehaald. Het is de ambitie van de vereniging om mee te strijden om de landstitel.

Prestigieuze toernooien

BVA organiseert jaarlijks twee aansprekende badmintontoernooien. De Trofea Junior Masters en het Almere Mastertoernooi. Beide toernooien zijn onderdeel van het circuit van Badminton Nederland.

Aan de Trofea Junior Masters nemen de meest getalenteerde kinderen (circa 200) uit Nederland deel, maar ook de Vlaamse selectie is bijna altijd van de partij. Ook zien we regelmatig dwaalgasten uit Duitsland en Denemarken.

Aan het Almere Mastertoernooi nemen de sterkste spelers (zo'n 150) uit Nederland deel, maar ook enkele spelers uit de eerder genoemde landen.

Champions League

Ooit opgezet als zuiver een BVA-activiteit. Jeugdleden en ouders laten we met deze opstap-competitie kennismaken met het spelen van competitiewedstrijden. De bedoeling is om de kinderen en de ouders vertrouwd te laten worden met competitiespelen. De afgelopen jaren is één en ander uitgegroeid tot een regioactiviteit en zelfs van buiten onze eigen regio Noord Holland doen er jeugdteams mee aan deze minicompetitie.

Youth Games

Sinds 1988 is onze vereniging jaarlijks een vaste deelnemer aan de zogenoemde Youth Games. Een soort jeugdolympiade voor de partnersteden van de gemeente Almere, zoals Aalborg, Lancaster, Rendsburg en Vaxjo, die door iedere stad eens in de vier jaar wordt georganiseerd. De vereniging neemt al deze jaren de badmintonorganisatie voor haar rekening. En ook niet onbelangrijk, sportief gezien grossiert onze vereniging in gouden en zilveren medailles.